Warning: The use statement with non-compound name 'dibi' has no effect in /home/web/kmotricky.sk/www/insert_nette.php on line 4

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/web/kmotricky.sk/www/lib/zaraguza/Nette/nette.min.php on line 12
kmotricky.sk | Aktuality | AKO POMOHLI KMOTRIČKY V ROKU 2016?
Aktuality
Späť na všetky aktuality

AKO POMOHLI KMOTRIČKY V ROKU 2016?

06.02.2017

Kmotričky-darkyne aj kmotričky mentorky aj v roku 2016 pomohli opusteným mamám s deťmi.

V časopise Šanca senior&junior píšeme ako.

Nech páči, prečítajte si, ak vás naše kmotričky budú inšpirovať k pomoci, alebo ak vy sami nájdete spôsob, ako im pomôcť, dajte nám vedieť:-)

Hovorí sa, že každé novonarodené dieťa je dôkazom, že boh na nás nezanevrel. Ak to trochu pozmeníme, každá nová kmotrička je pre nás dôkazom, že ľudia nerezignovali na ľudskosť. Dobrovoľne, pravidelne a ochotne venujú svoj čas či peniaze opusteným mamám s deťmi.

Výlet do Aquaparku Senec sme mamičkám a deťom mohli dopriať vďaka všetkým individuálnym darcom, ktorí sa rozhodli pravidelne podporovať naše mamy a ich deti, aby im trochu uľahčili život. Ide o zdanlivé maličkosti, deti však vďaka nim získavajú niečo veľmi cenné – spomienky na šťastné, normálne detstvo.

Stretávajú sa s mamičkami, ponúkajú im a ich deťom iný program – chodia na výlety, do kina, no pomáhajú aj pri výchove detí, ktorým pomáha aj to, že nie sú stále iba s mamou, ale že im pravidelne do života prichádza aj iný človek. Stretávajú sa navzájom aj s deťmi, kamarátia sa spolu. Riešia však aj špecifické problémy – napríklad logopedické ťažkosti jedného nášho dievčatka. Veľa času trávia rozhovormi, ktoré sú pre naše mamičky dôležité, pretože neboli zvyknuté o svojom živote rozprávať. Všetky svoje ťažkosti tak znášali osamote, ani nevedeli, aký pozitívny účinok má už len to, že sa niekomu zdôveria. Nejde to vždy ľahko, ale postupne sa otvárajú, kmotričkám i novému prístupu k svojmu životu.


Mamičky s deťmi prichádzajú do Náruče, aj keď už bývajú samostatne, stále patria k nám a teší nás, že Náruč berú ako svoj druhý domov, kam môžu kedykoľvek prísť a podeliť sa so svojimi radosťami aj ťažkosťami. Kmotričky-darkyne prispeli na školskú výbavu pre našu Vivien, ktorá bola kedysi vôbec prvým dieťatkom, ktoré sa v Náruči narodilo a dnes už je z nej prváčka. Malý Kristián je zasa vďaka kmotričkám jasličkárom. Všetky obavy, väčšie či menšie bolesti na duši s mamičkami už niekoľko rokov profesionálne a s veľkou empatiou rieši psychologička Daniela Čechová (v strede), ktorej prínos do života mamičiek je veľmi a ktorá vedie aj supervízie – pravidelné spoločné stretnutia kmotričiek-mentoriek.

Všetkým našim kmotričkám, či už tým, ktoré majú možnosť pomáhať osobne, ale aj všetkým neviditeľným darcom, v mene detí a ich mamičiek  ĎAKUJEME!

Za možnosť prispievať na projekt kmotričky ďakujeme portálu darujme.sk, darovací vidget nájdete na našom webe www.kmotricky.sk

Využitie prostriedkov od individuálnych darcov – kmotričiek v roku 2016

 doplatok za bývanie - mamička Miška                34,89

úhrada jasle Dianka

240

úhrada jasle Kristián

220

spoločný vysávač pre matky

38,36

potravinová pomoc pre matky

312,66

hračky pre deti

215,09

úhrada jaslí Dianka

246

úhrad jaslí Priska

60

réžijný materiál do izieb Hornbach

57,52

potravinová pomoc pre matky

60,36

úhrada jaslí Dianka

60

cestovné pre matky na školenie Finnačná gramotnosť

5,4

potravinová pomoc pre matky

54,27

hračky pre deti MDD

78,99

vstup Aquapark Senec

125

nákup školských potrieb pre prváčku Vivien

46,29

Vianočné darčeky pre matky s deťmi           173,55

SPOLU                                                              2028,38 EUR

Pridajte komentár